Fisk kan man ju laga till på en massa sätt, men ett mycket gott sätt är att panera den! Det går att panera flera olika fisksorter idag samt att det går att panera dem på olika sätt.
Du kan göra en enkelpanering, som innebär att du vänder fisken i mjöl eller ströbröd. Alternativt, doppa fisken i uppvispat ägg sedan i mjöl eller ströbröd. Om du hellre dubbelpanerar så vänder du fisken först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist ströbröd.
Det går även att göra panering med goda smaker:
Vänd fiskfilén i uppvispat ägg sedan i något av följande,
sesamfrö, hackade nötter, finhackade rotfrukter (purjolök, rotselleri och morot),
eller hackade örter (dill, persilja och gräslök).
Du kan även smaksätta med senap i det uppvispade ägget, med riven citron eller torra örter i ströbrödet.
En god fisk att panera, det är rödspätta. Du kan köpa panerad rödspätta färdig, eller så gör du den själv:
Huvudingredienser
1 dl Ströbröd
1 st Ägg
0.5 dl Vetemjöl
1 tsk Salt Fint
1 tsk Svartpeppar
6 st Rödspättafile
Remouladsås
2 dl Majonnäs
1 dl Gräddfil
1 tsk Worcestersås
1 tsk Senap Dijon
3 msk Ättiksgurka
2 msk Kapris
0.5 dl Gräslök - fryst
1 tsk Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
1 tsk Citron
Tillbehör
12 st Potatis
Tina rödspättan.
Tillaga Remouladsåsen.
Tag tre tallrikar/fat och lägg mjöl, vispat ägg och ströbröd på. Doppa fisken i var och en för att skapa paneringen.
Koka eller stek potatis.
Ät och njut!